Проф. Иво Христов представя своя книга по покана на ученици от СУ „Н. Катранов”

#
09 Dec 2018

Книгата „Пред пепелището на нестаналото българско общество” на проф. Иво Христов ще бъде представена утре, 10 декември, съобщиха за Актуално Свищов от СУ „Николай Катранов”. Абитуриентите от училището са инициатори и организатори на събитието, което ще се състои в зала 1 на Общината от 17 часа.
Актуално Свищов припомня кой е Иво Христов: Роден е на 5 септември 1966 година в Киев. Магистър по право и доктор по социология на правото на СУ „Св. Климент Охридски” с дисертация на тема „Правна регулация и модерност – социологическо изследване на два типологични случая: Западна Европа и България“ (2003). Доцент е в катедра „Приложна и институционална социология“ във философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Преподава „Социология на правото“, „Теория на модернизациите“, „Историческа социология на модерните институции“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Специализирал е в Международния институт по право във Вашингтон, САЩ (2000), Московската школа за политически изследвания – Съвет на Европа: Москва–Стокхолм-Страсбург (2002), Университета „Карло Бо“ в Урбино, Италия (2005), Нойвалдег институт във Виена (2007).
Експертен сътрудник на Комисията по правни въпроси към 38-то, 39-то     40-то и 41-то Народно събрание.  
От ноември 2016 г. заема академичната длъжност „професор“ в катедра „Приложна и институционална социология“ от „Философско-исторически факултет“ на ПУ „Паисий Хилендарски” .  
В началото на ноември 2017 г. в Раднево проф. Христов прави изказване, което в по-голямата си част се фокусира върху коментар на думите на говорител на руското Министерство на външните работи. В другата част от изказването е отправена обида към 80% от българите. Членове на парламентарната група на БСП, където той е член от гражданската квота, го порицават за непрeмерените думи. Иво Христов се извинява за думите си. Десни политически сили настояват за оставката му като народен представител.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK