Приключенско пътешествие направиха свищовски ученици

#
05 Jul 2021 206

В продължение на четири дни ученици от от СУ „Димитър Благоев” направиха приключенско пътешествие, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Става въпрос за участници на ниво Сребро и Злато на от училището, което е лицензиран оператор на Международната награда на херцога на Единбург. Групата направи своето приключенско пътуване с маршрут Беклемето – х. Дерменка – х. Добрила – х. Амбарица - с. Черни Осъм.  

През тези четири дни, 22-мата приключенци предизвикаха себе си придвижвайки се по отбори с пълна екипировка от палатки, спални чували, шалтета, разчитайки карти и използвайки компас за достигане на крайните си дестинации. Участниците се научиха да работят в екип, да си помагат при срещането на пречки на пътя, да си разпределят роли, задължения и багаж, да се ориентират по маркировка, да разпъват палатки и да си приготвят храна сред природата.

Успоредно с всички предизвикателства и трудоемкия преход, отборите се насладиха на незабравими гледки, срещи със сърни и диви коне, забавни вечери край лагерния огън, посрещане на изгреви на фона на уникалната природа и залези в невероятна компания!

Международната награда на херцога на Единбург е глобална структурирана програма за неформално образование и обучение, която предизвиква младите хора да мечтаят смело, да празнуват своите постижения и да променят света около тях. Младежите сами поставят лични и предизвикателни цели в четирите основни направления, развиване на умения, активна физическа дейности, добороволчество и приключение в природата. С помощта на опитен възрастен в ролята на техен ролеви модел и наставник (Лидер), те предизвикват себе си, откривайки своята цел, страст и място в света.

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

На плаж в Свищов и... Никопол /СНИМКИ/