Преподаватели от Търговската изготвиха симулатор на мозъчна активност

Преглеждания: 250 #
01 Dec 2019

Двама учители от Търговската гимназия участваха в обучение на Майкрософт, съобщават от българското професионално учиище с 135-годишна история. Теодора Спасова и Цветелин Борисов, преподаващи учебни предмети от професионално направление „Приложна информатика“ се включиха в обучението на  фирмата и Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. То бе за платформата Microsoft Hacking STEM и се проведе във Велико Търново.
 STEM е модерно направление, в което обучението съчетава знания от природни науки, инженеринг, математика и компютърни технологии в едно. Интегрирането на знанията по различните учебни предмети и вкарването им в решаването на конкретни практически проблеми, е база за трупане на  истински полезно знание, разказва Теодора Спасова.
 Учителите от ПДТГ „Димитър Хадживасилев” изработиха четири  проекта за обучение по СТЕМ науки, насочени към ученици от средните училища, в рамките на заниманията по интереси, с използването на платки Arduino и micro:bit. Сред  готовите продукти бяха: симулатор на мозъчна активност, сеизмограф в реално време, парти лампи в аналогова и цифрова верига, програмиращи се как да светят, джойстик за придвижване на  анимирана акула в аквариум. Проектите предизвикаха изключителен интерес сред обучаващите се учители, защото съчетават познания и практически учения. Ученето чрез правене е съвременна тенденция, а преподаването чрез използване на STEM  днес е актуално в цяла Европа.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Дървета израстнаха на... покритата писта на Академията! /СНИМКИ/