„Позитано“20 ще реди листата за изборите служебно, общините сърдити и обидени

#
29 May 2021 297

Листата на БСП във Велико Търново ще бъде подредена служебно от Националния съвет на БСП заради провалени на два пъти заседания на Областния съвет на социалистите, съобщи https://times.bg/. Причината- разнобой в организацията по отношение на Явор Божанков, когото Изпълнителното бюро на БСП утвърди за водач преди дни. Част от местните социалисти искат листата да води Весела Лечева и се опълчват срещу решението на централата. След решението на ИБ тя заяви, че се оттегля като кандидат за депутат от листата, въпреки, че събра най- много номинации от общинските партийни конференции.

Вчерашното заседание на Областния съвет на БСП във Велико Търново отново се провали заради липса на кворум. Така листата ще бъде подредена служебно.

“За съжаление на 26-ти и 28-ми май бяха планирани заседания на областния съвет на БСП, който трябваше да подреди листата на основа на номинациите,  които са направени от общинските партийни конференции. Поради липса на кворум, ние вече сме изпратили имената на нашите кандидати и служебно очакваме да бъдат подредени от нашия Национален съвет!”, коментира областният председател Марияна Бояджиева.

Сред тези, които бойкотират решението за листа с водач Божанков, са емблематични кметове на Павликени инж. Емануил Манолов, на Полски Тръмбеш Георги Чакъров и на Сухиндол Пламен Чернев. Кметът на Стражица Румен Павлов пък е номиниран за кандидат за депутат.

Всички делегати от общинската организация в Стражица, сред които и председателят на Обс Илиян Маринов и кмета Румен Павлов, са взели участие вчера в опита за събирането на Областния съвет.

“Ние присъствахме всички  делегати от Стражица, тъй като имаме номинация- нашият кмет беше издигнат за кандидат за депутат на конференцията на 20 май. Разочаровахме се, че се провали Областния съвет, но сега служебно ще се подреди листата. , коментира Катя Петрова, общински лидер.

“Има наистина някакво напрежение, което надявам се, като започне кампанията, тези неща да отшумят!”, коментира лаконично и Румен Павлов, кмет на Стражица.

Явор Божанков е издигнат от организацията в Горна Оряховица.

” Питайте кметовете, защо не дойдоха вчера , аз не мога да отговарям вместо тях! Аз мисля, че няма драма, нещата са нормални, за мен е лична отговорност на всеки един от областния съвет. Аз съм убеден на 3 юни, че ние ще се явим с пълна листа, даже ще има хора, знакови имена, с които ще постигнем по -добър резултат! Рефрешната листа изцяло, с нови хора, обновление, изчистване на партията от зависимости, това което искат хората!”, заяви и Петко Тюфекчиев. Той коментира и назначението на заместник областната управителка Габриела Шилкова: Това е много качествен човек, доскоро лидер на младежката областна организация на БСП, с морал, с авторитет, енергична, точно такива хора ни трябват.

Вместо коментар: БСП-Велико Търново стремглаво тръгна към четвъртото място на 11 юли, както вече писахме! Местните активисти на столетницата са обидени, че Весела Лечева, която последните мандати бе служебно абонирана за водач, пореден път няма да води листата. Прелюбопитно е обаче, че първенците на столетницата за пореден път не продумват дума как може тяхна организация – тази в Свищов да бъде оглавявана от дясната ръка на Хазарта. Това някак си не прави впечатление на старейшините на червената партия. Ми, драги другари, докато сте такива лицемери – ще копаете дъното! Дори на областно да успеете да удържите някакви позиции в Свищов – БСП ще бъде след партията на Слави, на ортаците им от ГЕРБ, а ако Демократична България направят силна кампания, нищо чудно и след тях – но зам.-кметицата Анелия Димитрова и дясна ръка на Хазарта ще си остане партиен лидер... на едно дружество по интереси.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов изпрати абитуриентите от "Випуск 2021"