Полицейска академия за децата от Новград

Преглеждания: 184 #
27 Jul 2020

По време на лятната занималня  за децата в Новград се организира и полицейска академия, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Тя се оказа едно от най-интересните събирания и остави изключително много положителни емоции и преживявания сред участниците. В една от залите на Народно читалище „Христо Ботев“ се събраха повече от петнадесет момичета и момчета на различна възраст. Всички внимателно изслушаха увлекателната беседа на полицейския инспектор Деян Добрев за безопасно движение по пътищата. Децата получиха и практически указания за управление на велосипеди и тротинетки. Малчуганите обещаха, че по пътното платно вече ще се движат само със светлоотразителна жилетка и каска на главата, за да пазят не само себе си, но и да алармират шофьорите. Малките палавници се запознаха не само със сигнализацията на светофарната уредба,  но и влязоха в ролята на полицаи. Всички се „опитаха“ да спрат нарушител на пътните правила със стоп-палка. Служителят на реда заинтригува   учениците с анонса за поредната среща в полицейската академия, когато ще се смъкват пръстови отпечатъци от веществени доказателства.
„Децата се включват с голям ентусиазъм и желание в заниманията. Идват не само местни деца, но и много ученици от други населени места, които прекарват ваканцията си при баба и дядо. Заради изключително големия интерес, лятната занималня ще продължи до 10 септември“, сподели читалищният секретар Филиз Мехмедова.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

60-та година Нове открива нови тайни /СНИМКИ/