Показват Свищовското съкровище в Археологичния институт

Преглеждания: 15 #
06 Nov 2018

Свищовското златно съкровище участва в нова изложба, съобщи за Актуално Свищов Марин Маринов, уредник отдел „Археология” в Исторически музей-Свищов. Този път изложбата е в София и се открива в Археологичния институт.
„Изложбата е организирана от Националния археологичен инстиут с музей - БАН съвместно с Министерство на вътрешните работи на Република България, с подкрепата Министерство на културата на Република България и съдействието на Столична община. Целта й е не просто да представи впечатляващи находки, спасени от трафик в резулат от успешни полицейски акции, но и да обърне внимание върху изключително сериозния проблем, който представлява системното унищожаване на богатото културно-историческо наследство на България, и необходимостта от ефикасни действия срещу него. Изложбата включва изключително интересни и ценни предмети от НАИМ и 18 музея в страната (съорганизатори), отнасящи се към епохите на праисторията, античността и средновековието”, разказа археологът.
Изложбата може да бъде посетена в периода 7 ноември 2018 – 27 януари 2019 г.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!