Поетесата Теодора Вълева гостува в СУ „Николай Катранов”

Преглеждания: 1128 #
29 Oct 2018

В рамките на Националната  седмица на  четенето в СУ „Николай Катранов”  гостува поетесата от Бургас Теодора Вълева. Това стана по инициатива на Снежана Блажева, класен ръководител на 2 „Б” клас. В актовата зала на училището тя беше посрещната от деца от началния курс, деца от предучилищната група и деца от ДГ „Васил Левски”и техните учители. Всички те, оказва се вече са добре запознати с част от творчеството на младата поетеса, която има издадени няколко книжки за най-малките. Стиховете  и много се харесват на децата, тъй като те са  пречупени през погледа на съвременното дете и се доближават максимално до реалността ни в момента. В тях липсват архаични думи и ситуации неразбираеми  за днешните деца.
Теодора  Вълева е родена на 11 януари 1981 в гр. Бургас. Завършила е Гимназия за романски езици „Г. С. Раковски” – Бургас с френски език, а през 2004 г. Софийски университет “Св. Климент Охридски” – славянска филология. Живее и работи в родния си град – първоначално учител по български език и литература, а впоследствие и по английски език. Пише поезия, предимно лирика и стихове за деца. Сред издадените заглавия са: “Дар”, “Родена в сълза”, “Сърцето има тайни”,  “Приказките на мама” , “Новите приказки на мама” , “Приказен календар” (в съавторство с Цветослава Христанова) и “Женска наздравица”.
Поетесата очевидно носи нещо  харизматично, защото при многобройните срещи с деца из цялата страна, тя приковава вниманието на малчуганите и те слушат в захлас забавните римувани истории, предложени по занимателен начин от нея.  По- късно  Теодора Вълева, беше гост на 2 б клас, заедно с  децата от детската градина, за които беше много интересно да са в стаята на по-големите. Второкласниците поканиха малките си приятели да седнат на чиновете и да изпишат букви на специално подготвените за целта дъски. Всички заедно пък танцуваха под звуците на весела песничка и много се забавляваха.
Невена САМОКОВЛИЕВА

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Господин Костов, долу ръце от средствата за информация! Господин Костов, дайте ми пример, в който политическо формирование да е и име на средство за информация освен Вашия сайт. Това сто и кое поред ще е първото нещо принос на нашия град, този път в света на медиите?

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

В царството на птиците - Фотограф: Дамян ПЕТКОВ