Певиците от „Детелина“ с медал от Приморско

Преглеждания: 259 #
09 Sep 2020

Певиците от група „Детелина“ от село Джулюница се превърнаха в един от най-атрактивните участници в националните фолклорни празници „Приморска перла“, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. От черноморския град те се завърнаха с грамота и медал за високо художествено изпълнение.
„Участниците бяха разпределени в две категории - за обработен и необработен фолклор. Според регламента ние изпълнихме две песни – „Слънце грее“ и „О оро се вие“, Те са с типичното звучене, характерно за долното течение на Янтра“, разказва председателката на НЧ „Просвета“ Бонка Денкова. Изпълненията на деветте жени от Джулюница бяха оценени по достойнство не само от журито, но и от многобройната публика, изпълнила централния площад в Приморско.
Това е първата изява на самодейките след обявяването на извънредната ситуация заради коронавируса. Ръководителката на групата Маринка Тодорова сподели, че репетициите се провеждат редовно в залата на местното читалище. За жалост по-голямата част от фестивалите и надпяванията се отлагат заради епидемичната обстановка.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

60-та година Нове открива нови тайни /СНИМКИ/