Петокласничка от Ценово получи награда от Пловдивската митрополия

Преглеждания: 160 #
21 Nov 2019

Александра Венциславова от Ценово спечели трето място в конкурса „Въведение Богородично“, организиран от Пловдивската митрополия, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на общината. Отличието е в направление стихотворение. Алекс е ученичка от пети клас на ОУ „Христо Ботев“ и е единствената участничка от Русенска област. В оспорваната надпревара тя се представи със стихотворението „Утеха“. „Една от идеите на конкурса е да се популяризират ценностите на християнското семейство и православната младеж. Конкурсът се провежда за трета поредна година и е под патронажа на митрополит Николай“, уточни Павлинка Николова, учителка по български език и литература в училището.
Тази година в надпреварата са се включили рекорден брой участници – повече от 320 момичета и момчета от първи до дванадесети клас от цялата страна, разпределени в шест възрастови групи. Те са представили стихотворения, есета и рисунки, посветени на големия християнски празник.
Наградите бяха връчени в епархийския салон на църквата „Света Петка“ в Пловдив. Церемонията по награждаването започна с молебен, отслужен от архимандрит Висарион.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Символи на /не/кадърното управление на Генчев и Компания