Пенсионер издаде в книга размислите за политическата реалност

Преглеждания: 99 #
14 Jan 2019

Свищовският пенсионер Михаил Цвятков издаде в книга размислите си за политическата реалност в България. “Жени. Управление. Мат на глупостта. “Съединението прави силата” е сборник с размислите на автора по злободневни въпроси от действителността у нас от последните години. Голяма част от тях са публикувани първо в блога на нашенеца. Така преди години той предложи редица промени в Изборния кодекс, които в крайна сметка не бяха реализирани, но това не го отказва да размишлява.
Заглавието на книгата си Михаил Цвятков обясни с думите: „Хората са силни, като постигат целите си, а са слаби, когато не ги постигат. Когато целите им са определени правилно, тяхната сила е трайна, а когато са определени грешно, тя веднага става слабост, защото те губят от постигането им. Със силата едни искат да правят добро, втори-зло, а трети не се интересуват дали ще правят добро или зло”.
Михаил Цвятков е роден през 1949 година в Павликени. Средно образование завършва в ТИХ „А. Златаров” - Свищов. Висше образование в СА „Д. А. Ценов” и НСА „Васил Левски”. До 1992 година е работил като апаратчик в химическата промишленост, сервитьор, управител на склад и огняр. След 1992 г. до пенсионирането си работи като: възпитател и директор в домове за деца, учител по физическо възпитание, география и др. След пенсионирането си създава свой блог - mihailts.blog.bg и си се занимава със  земеделие за собствени нужди. От март 2018 година създава страница в социалната мрежа „Разумно за държавния девиз”.
Книгата може да се закупи от книжарница „Приятели”.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Символи на /не/кадърното управление на Генчев и Компания