Павлин Петров, силов трибой е Спортист на Свищов за 2018 година

#
27 Dec 2018

Павлин Петров, републикански шампион за мъже с екипировка в категория до 120 килограма, е Спортист на община Свищов за 2018 година. Това бе единодушният избор на комисията за определяне на спортист на годината, в която участваха спортни дейци и деятели, а единствената медия бе Свищов Спорт.
Постиженията на Павлин Петров са клек - 350 кг, лежанка 190 кг и тяга - 363 кг, което е републикански рекорд.
Втори е Стефан Петков от Гожу карате клуб „Алеко”. Той е първи на Европейското първенство по карате в Португалия. С равен брой точки втори е и Едмон Белчев от СК „Джудоспорт”. Неговите постижения през годината са второ място на Балканско първенство по джудо за мъже - Македония и трето място на Държавен шампионат по джудо за мъже.
Комисията определи и призьорите при младите и перспективни състезатели. Първи е Даниел Стефанов, капитан на отбора при СК по хокей на трева - до 14 години, който се утвърждава от Държавното първенство в зала и на открито. Втори е Дейвид Радков от същия Спортен клуб до 12 години. Трети при младите спортисти с равен брой точки са Гергана Йорданова, СК „Джудоспорт” и Радослав Георгиев, ХК „Нове99„.
Комисията определи и треньорите на 2018 година. Колю Колев е наставник в индивидуален спорт, именно той е треньор на Спортист на 2018 на Общината. Другият треньор е Николай Марков, наставник на СК по хокей на трева „Дунав”.
Наградата за отлични състезатели и треньори ще бъде през месец януари по  традиция.
Александър ШАБОВ

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK