Първият школски звънец удари за учениците от община Ценово

Преглеждания: 51 #
15 Sep 2020

В истински празник се превърна първият учебен ден за учениците и преподаватели от община Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. В класните стаи на четирите основни училища влязоха 152 момичета и момчета. За първи път училищният праг прекрачиха и двадесет първолаци. Най-тревожно е положението в Новград , където има записано само 1 дете в първи клас. В Караманово на ученическата скамейка седнаха трима първокласника. И в четирите училища се проведоха тържества по случай новата учебна година.
На тържеството на училище „Христо Ботев“ в Караманово присъстваха председателят на Общинския съвет Георги Георгиев и кметът на населеното място Бисер Блажев. За да поздрави преподавателите и учениците, дойде и кметът на общината д-р Петър Петров. „Всеки от нас е преминал през ученическата скамейка. С помощта на учителите сме научили българската азбука и математическите таблици, уверено навлязохме в дълбоките дебри на знанието. След прекрачването на училищния праг разбрахме какво значи и как трябва да се обича род, родина и бащино огнище“, подчерта в поздравлението си д-р Петров.
В училището в Караманово се обучават общо 29 ученици, разпределени в три слети паралелки. За седмокласниците е предвидено обучение в самостоятелна паралелка. След вдигането на националния трибагреник под звуците на химна на България директорката Диана Борисова отправи поздравление за успешна учебна година. Тя подчерта, че светът на знанието дава път към духовното богатство на хората. Специално внимание беше отделено тримата първокласници – две момичета и едно момче. Звънът на школския звънец ги прикани да престъпят прага на училището, поведени за ръка от директорката и учителката си. Малките ученици бяха закичени с китка здравец, а на прага на класната стая бяха почерпени с питка, потопена в мед. На чиновете ги очакваха подредени учебници и помагала. С трепет и вълнение децата се потопиха в дълбоките дебри на знанието. Те получиха и първите си отлични оценки след като правилно решиха тест за съобразителност
По думите на Диана Борисова в училището са взети всички необходими мерки, свързани с епидемичната обстановка. Занятията на учениците ще започват в различно време и междучасията няма да съвпадат. Осигурени са необходимите количества дезинфектанти за всяка класна стая, лични предпазни средства, а в сервизните помещения са монтирани бойлери за топла вода.
Ръководството на община Ценово осигури подаръци за децата от четирите детски градини по повод 15 септември.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!