Първи стъпки в християнската вяра за ученици от Караманово

#
07 Jun 2021 207

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Караманово с интерес изслушаха беседа в навечерието на големия християнски празник Възнесение Господне, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Празникът се отбелязва на четиридесетия ден след Възкресение Христово и е популярен сред обикновените хора като Спасовден. Отец Михаил с увлекателен разказа проследи житието на Христос. Църквата в селото носи името „Свето Възнесение Господне“ и след броени дни ще отбележи храмовия си празник, Тя е построена от ученици на Колю Фичето под формата на кръст и е една от най-старите в община Ценово. Божият служител представи пред децата иконата Възнесение, която е собственост на Съборната църква в Свищов. Ценната реликва е дело на художника Николай Павлович и е рисувана преди повече от 160 години. Така учениците направиха първите си стъпки по пътя към християнската вяра.

С подкрепата на НЧ „Светлина“ и ръководството на училището започваме образователен цикъл от лекции. На разбираем език ще информираме децата за големите църковни празници“, уточни отец Михаил. Той добави, че в селото всички деца са кръстени, в църквата редовно се отслужват молебени за здраве и плодородие. В края на беседата отецът благослови децата на бъдат добри и ученолюбиви.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов изпрати абитуриентите от "Випуск 2021"