Палят сухи треви, унищожават природата

Преглеждания: 27 #
16 Nov 2018

В последните топли дни масово се горят сухи треви и храсти. Масово това става във вилните зони на града и там горенето води единствено до временно задимяване в района на горене. Съществени последствия от горенето на сухи треви и стърнища извън града вече води до съществени промени и унищожаване на природата. Така например паленето край пътя към Козловец води освен до изгаряне на сухите треви и храсти, но засяга и ореховите дървета. Местни хора коментират, че това се прави с цел повредата на дърветата и след това тяхното отсичане.
За още по-фрапиращ случай разказва в публикация в социалната мрежа Владислав Николаев. „Едни красиви възвишения опожарени. След Совата. Подпалено едновременно от двете страни, доколкото разбрах, тъй като сърничките успявали да се крият в голямата трева. Да не говорим за останалото биоразнообразие, макар че е гол баир”.

Сн.: Владислав НИКОЛАЕВ

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/