Палят сухи треви, унищожават природата

#
16 Nov 2018

В последните топли дни масово се горят сухи треви и храсти. Масово това става във вилните зони на града и там горенето води единствено до временно задимяване в района на горене. Съществени последствия от горенето на сухи треви и стърнища извън града вече води до съществени промени и унищожаване на природата. Така например паленето край пътя към Козловец води освен до изгаряне на сухите треви и храсти, но засяга и ореховите дървета. Местни хора коментират, че това се прави с цел повредата на дърветата и след това тяхното отсичане.
За още по-фрапиращ случай разказва в публикация в социалната мрежа Владислав Николаев. „Едни красиви възвишения опожарени. След Совата. Подпалено едновременно от двете страни, доколкото разбрах, тъй като сърничките успявали да се крият в голямата трева. Да не говорим за останалото биоразнообразие, макар че е гол баир”.

Сн.: Владислав НИКОЛАЕВ

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK