Отличие от Държавната агенция за закрила на детето

Преглеждания: 11 #
24 Nov 2018

Община Свищов беше отличена с почетен знак "Аз гарантирам щастливо дете", издадено от Държавната агенция за закрила на детето. Отличието се присъжда за първата година и е признание за развитието и утвърждаването на правата на децата и осигуряването на условия за пълноценното им развитие.
Седемчленната комисия, създадена със заповед на председателя на Агенцията - доктор Елеонора Лилова, оцени високото качество и устойчивото развитие на Дневния център за деца с увреждания в Свищов като общинска дейност, делегирана от държавата.
 Признанието е за създадената функционална и терапевтична социална услуга за деца с увреждания, прилагаща утвърдени европейски практики в специално подготвени среди. Оценен е високият професионализъм на екипа от специалисти и подкрепата от страна на общинското ръководство за реално изпълнени политики за гарантиране на правата на децата със специални нужди на местно ниво.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK