От Нидерландия дойде стихотворение за конкурс в Караманово

#
12 Feb 2021 103

Стихотворението „Вино и любов“ спечели голямата награда от конкурса „Любов и вино. Вино и любов“. Проявата се организира за първа година от ръководството на Народно читалище „Светлина“ в Караманово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Автор на наградената творба е Пламенка Костова, бивша учителка в местното школо. Инициативата за написване на стихотворение, посветено на 14 февруари – Деня на виното и влюбените, придоби голяма популярност. В надпреварата се включиха общо 16 участника. Изключителна активност проявиха творците към читалище „Христо Ботев“ в Ценово. За участие в конкурса беше изпратено стихотворение и от българка, живееща в Нидерландия. Победителката получи наградата си лично от кмета на Караманово Бисер Блажев при спазване на задължителните противоепидемични мерки. Всички участници в конкурса ще получат грамоти и скромни подаръци.

В условията на пандемия новите технологии ни помагат да продължим активната дейност на читалищата. Опитваме се с нетрадиционни методи на работа да поддържаме интереса и желанието за участие сред жителите на населеното място. Оказва се, че успяваме да поддържаме живеца не само в нашето село и общината, но дори и в чужбина. Хората имат нужда от изява. Проявата ще продължи да се развива“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова.

Разнообразни са инициативите, които подготвя читалището за деня на Левски, Баба Марта, Деня на самодееца и Трети март.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в "индустриалната зона" - изоставената казарма