Осмокласник от СУ „Н. Катранов“ блестящ в инициатива на CERN

Преглеждания: 132 #
13 Nov 2020


Константин Петров Тодоров от VIIIа клас на СУ „Николай Катранов“ се представи блестящо в измерванията, анализа и дискусията, организирани от ЦЕРН, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на училището.
СУ „Николай Катранов“ е единственото училище в област Велико Търново, което за трета поредна година се включва в инициативата на CERN - LHC World Wide Data Day. На 12 ноември тази година World Wide Data Day (#W2D2_20) се проведе по необичаен начин заради епидемичното разпространение на COVID-19 в страната и в световен мащаб.
Целта на събитието е ученици и учители от цял свят да участват в анализирането на реални данни от събития на два от големите експеримента в ЦЕРН: ATLAS и CMS. По време на World Wide Data Day (#W2D2_20), ученици и учители стават съпричастни към работата на учените в лабораторията и получават възможност да представят своите резултати в обща електронна таблица.
Резултатите от анализa на данните трябва да бъде готов и качен в специалната електронна форма 30 минути преди избрания от участниците час за включване във видео-конферентната връзка.
Чрез видеоконференция те имат възможност да анализират и да се включат в дискусия с учените. След края на дискусията и анализа на получените данни, участниците могат да задават допълнителни въпроси към модераторите и другите участници.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!