„Орел на Дунава“ започна с античните игри "Бързи, смели, сръчни"

#
07 Jun 2019

В Свищов, за петнадесети пореден път, в рамките на фестивала на античното културно наследство "Орел на Дунава" се проведоха ученическите спортни игри „Бързи, смели, сръчни“. Тази година в тях взеха участие 230 деца от пет свищовски училища – СУ „Николай Катранов“, СУ „Димитър Благоев“, ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, СПГ „Алеко Константинов“, СУ "Цветан Радославов“, СУ „Димчо Дебелянов“, гр. Белене и ученици от софийското 109 ОУ „Христо Смирненски “.
Участниците се състезаваха в четири отделни дисциплини – спринт, скок от място, бягане с пълно бойно оборудване и дърпане на въже. Горещият юнски ден не попречи на младите спортисти да се раздадат до край и да покажат най-доброто, на което са способни. По традиция, с награди и медали се тръгнаха най-бързите, смели и сръчни участници, а купата за "Най-добро представяне" получи СУ "Димитър Благоев", чиито ученици завоюваха 19 медала в индивидуалните дисциплини.
За да подкрепят отборите, тази година бяха дошли и възрастните хора от ДСХ "Мария Луиза", които се забавляваха заедно с участниците, и споделиха техните радости.

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK