ОФК Академик отбелязва 70 години от създаването си /СНИМКИ/

Преглеждания: 275 #
09 Jan 2019

През настоящата година ОФК Академик отбелзва 70 години от създаването си. Годишнината ще бъде отбелязана по-късно през годината. Актуално Свищов публикува архивни снимки на клуба през изминалите седем десетилетия.
Актуално Свищов припомня: Академик е основан на 10 ноември 1949 година, на общо събрание на СА „Д. А. “ Ценов в Свищов. Първият президент на Академик е професор Велислав Гаврийски. През сезон 1975 – 76, клубът печели „Б“ група и с това печели промоция за А ПФГ за пръв път. През следващия сезон, Академик завършва А ПФГ на 13-то място. През сезон 1977 – 78, Академик прави най-доброто си представяне в турнира за Купата на България, побеждавайки Янтра (Габрово), ФК Димитровград, Бенсковски (Исперих) и Славия (София), преди да загубят от Марек (Дупница) на полуфиналите. В първенството, клубът печели само девет мача и изпадна.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Господин Костов, долу ръце от средствата за информация! Господин Костов, дайте ми пример, в който политическо формирование да е и име на средство за информация освен Вашия сайт. Това сто и кое поред ще е първото нещо принос на нашия град, този път в света на медиите?

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

В царството на птиците - Фотограф: Дамян ПЕТКОВ