Одиторската професия и възможностите за реализация на младите представиха в Академията от KPMG

Преглеждания: 46 #
13 Nov 2018

Гост-лектори от KPMG България представиха пред студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бъдещето на одиторската професия и възможности за реализация на младите хора, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. Представители на една от големите международни компании за професионални одиторски и данъчни услуги инициираха за втори път среща със свищовските студенти. След първата им презентация в края на миналата учебна година, в компанията вече има назначен свищовски възпитаник, дипломирал се в ОКС „бакалавър”.

Гостите приветства проф. д-р Георги Иванов – зам.-ректор „Акредитация и управление на качеството” и ръководител на катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност”. Той подчерта, че провеждането на поредна среща е знак, че KPMG оценява високо подготовката, която младите хора получават в Стопанска академия, и е готова да им помогне да намерят своята професионална реализация в България.

Темата „Моето бъдеще в KPMG” представиха Иван Андонов – съдружник отдел „Одит”, Валерия Бочева – HR, Йордан Камджилов – мениджъри в отдел „Одит” и Мартин Длъгнеков – мениджър „Данъчен отдел”. Лекторите представиха информация за фирмата, която оперира в над 150 държави с повече от 200 000 служители и клиенти от цял свят, чиито приходи за миналата година са над $26 млрд. По думите им, KPMG е в топ 5 на предпочитаните фирми от младите хора. Мениджърите поясниха какви познания са необходими за различните индустрии, за да осъществяват одиторски процедури, и какви технологични решения се прилагат в данъчната практика. Информираха студентите как се провеждат обученията за прилагане на нови стандарти, комуникация с клиенти, решаване на нестандартни казуси, и какви сертификати могат да придобият служителите след съответни обучения и опит. Представителите на практиката споделиха как тази професия обогатява личностното развитие чрез знанията, които се придобиват непрекъснато и чрез комуникацията, която се осъществява с хора от различни нива в йерархията на даден бизнес.

„За мен KPMG е сигурност и знание”, заяви пред присъстващите студенти Васил Филев – възпитаник на Стопанска академия, дипломиран в спец. „Стопански и финансов контрол”. Той сподели, че е научил за компанията на проведената през м.май 2018 г. първа среща в Академията, а от два месеца вече е младши одитор в KPMG.

От направените презентации и отговори на поставени въпроси, свищовските студенти научиха как могат да кандидатстват за стажантска програма или работна позиция в офисите в София и Варна, през какви етапи преминава процеса по подбор на кадри, какво им предлага компанията като работна среда, атмосфера, обучения, заплащане и възможности за кариерно развитие.

Срещата на свищовските студенти с мениджърите от компанията се проведе със съдействието на Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!