Обучение по метод „Светофар“ събра над 100 педагози

Преглеждания: 20 #
25 Jan 2019

В актовата зала на СУ „Димитър Благоев“ се проведе обучение по метода „Светофар“ на фондация „Деца на България“. То премина на два етапа - за учители начален етап и педагози от детските градини и за учители гимназиален и прогимназиален етап.
Над 100 педагози от детските градини в община Свищов и СУ „Димитър Благоев“ преминаха обучението за справяне с агресията, превенция, позитивна нагласа и взаимопомощ между учители, деца и родители. Методът е основан на сериозен и изпитан ноу-хау сведен до елементарната идея за Червено-Жълто-Зелено. Подходът включва идеите за интегрална интелигентност – социална, етична, емоционална и телесна.
Ясен Николов е Основател на Фондация “Деца на България” и автор на Метода и помагалата “Светофар”. Методът е подходящ за деца от всички възрасти, учители, родители и психолози. Те могат да прилагат тази лесна идея у дома, в занимални, училища и детски градини. 1222 директори, учители, психолози в България са обучени от Ясен Николов и екипите на фондацията. Учителите ще получат пълния комплект над 25 помагала, аудио и видео обучения, диаграми и работни листа и директно ще могат да ги тестват и прилагат.
След края на обучението екипът на фондацията посети училищната библиотека и ни подари една от книгите, които издават – Джон Максуел – „Живот в целеустременост“.
Благодарим на фондация „Деца на България“ за прекрасното обучение и най-вече на всички педагози, които проявиха интерес и бяха там! Промяната започва от нас!
Биляна ВЕЛИНОВА

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!