Общината организира празнично честване на Йордановден

#
03 Jan 2019

На 6 януари от 10.30 часа, в местност „Паметниците“, край Свищов ще се проведе традиционно скачане в река Дунав за богоявленския кръст, съобщава пресцентъра на Общината. За трета година след звукозаписната родопска гайди се извива празна, но единствено от най-големите християнски празници - Йордановден. Отец Михаил ще направи молебен за здраве и ще хвърли кръст в студенти вода на втората по дължина европейска река. Желаещите да участват в надпреварата за богоявленски кръст, е необходимо да се запишат на 6 януари от 9.00 часа в Спортен комплекс „Свищов“, където ще бъде направен медицински преглед.
По традиция, бъчва с вино от Винарна Свищов ще се прибегне до прагматично настроение на всички участници, а големият обкръжен край на Дунав и ще ги сгрее в студията.

 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK