Общината организира празнично честване на Йордановден

Преглеждания: 19 #
03 Jan 2019

На 6 януари от 10.30 часа, в местност „Паметниците“, край Свищов ще се проведе традиционно скачане в река Дунав за богоявленския кръст, съобщава пресцентъра на Общината. За трета година след звукозаписната родопска гайди се извива празна, но единствено от най-големите християнски празници - Йордановден. Отец Михаил ще направи молебен за здраве и ще хвърли кръст в студенти вода на втората по дължина европейска река. Желаещите да участват в надпреварата за богоявленски кръст, е необходимо да се запишат на 6 януари от 9.00 часа в Спортен комплекс „Свищов“, където ще бъде направен медицински преглед.
По традиция, бъчва с вино от Винарна Свищов ще се прибегне до прагматично настроение на всички участници, а големият обкръжен край на Дунав и ще ги сгрее в студията.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/