Общината лъже и не изпълнява съдебното решение за такса смет 2017!

Преглеждания: 19
10 Jan 2019

Актуално Свищов публикува без редакторска намеса текст, изпратен от свой читател. Публикуваме го, защото темите, които се поставят зад  хумористичната и алегоричната страна, са сериозни и се отнасят до бъдещето на Свищов, който всички обичаме!

Здравейте, Драги Свищовлии и за много години!
 Стига да не са като последните три и нещо, нали?
 В които нагледно видяхме ефекта на следните Народни мъдрости:
 "Отвън лъснат, отвътре блъснат" / по повод находящата се в Общинския "инкубатор" за скъсани "капути" Фауна/; "Наглед, като тиква през плет"/това пък го отнесете към трагикомичната Общинска СС /Самоуправленска Самодейност/, ГЗоводена от СС-ротенфюрера, с визия на баварска препечена наденица и известен като Дебелия Гюнтерле.
 Който, ако не друго, добре е усвоил поне похватите на незабравимата Гьобелсова пропаганда, лайтмотивът на която днес звучи твърде нецензурно, но във вида "Сери, мажи, яж!". Особено, когато се прилага от придворните местни "медии".
 Те, докато спят и пърдят, се събуждат с поредното СИ прозрение.
 Ненадминат пример тук и днес - за родени с Танталови мъки "прозрения" - е ТХ-"официозът" "Дунавска ГъЗора".
 Отново редколегията й реши да се ПОДИГРАЕ С ДОВЕРИЕТО И ТЪРПЕНИЕТО НА СВИЩОВЛИИ - относно окончателно отменената от ВАС НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНА ТАКСА "СМЕТ" ЗА 2017-ТА ГОДИНА...
 Не бързайте да се радвате, "ГЪЗифицира" ни вестникарският пасквил, щото не е излязло Решението на ВАС по второто дело.
 "Нека излезе и то, че да видите какво ще става", сякаш се задъхва в слугинажа си "ГъЗора"-та....
 Не се чудете. Изпълнява поредната МАНИПУЛАТИВНА ПОРЪЧКА.
Срещу някое и друго "кайме" повече за обявички, рекламички и прочее колонки, анонси и разни КлиЗматограми за небивалия напредък на Свищов и околностите му.
 Ако се случи обаче да се запитаме за едни много важни детайли, "ГъЗора"-та мигом ще си свие ректалния мускул и задържи на положение - ПРИ ПЪЛНА ЛИПСА НА МНЕНИЕ...
 А питанките са три:
 1. КАКЪВ ОБЩ ПРИЗНАК ИМАТ ДВЕТЕ ДЕЛА, ЧЕ ПРАВНИТЕ ИМ ПОСЛЕДИЦИ ДА СА ВЗАИМНО ОБУСЛОВЕНИ?
 2. КАКВО ОБЩО ИМАТ ПРЕТЕНЦИИТЕ НА ГОСПОДАТА ВИКТОР МАЙСТОРОВ И РАДОСЛАВ ЙОРДАНОВ /жалбоподатели по СПЕЧЕЛЕНОТО НА ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ВЪВ ВАС ДЕЛО СРЕЩУ ТАКСА "СМЕТ" ЗА 2017-ТА ГОДИНА/ И ТЕЗИ НА ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ МАРКОВ /жалбоподател по висящото/вероятно все още нерешено/във ВАС второ дело/?
 3. КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОТЪЖДЕСТВЯВАТ ПО ТАКЪВ АМАТЬОРСКИ, НО И ЗАБЛУЖДАВАЩ, НАЧИН ДЕЛА ПОД РАЗЛИЧНИ НОМЕРА, РАЗПРЕДЕЛЕНИ НА РАЗЛИЧНИ СЪДИЙСКИ КОЛЕГИИ И С РАЗЛИЧНИ ЖАЛБОПОДАТЕЛИ?
 Да не забравяме, че по едното дело, Решението на ВАС, потвърждаващо отмяната на незаконосъобразната такса "смет" за 2017-та година, влезе в законна сила и чака ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ ЗАГУБИЛАТА СПОРА ОБЩИНА СВИЩОВ, а последната ПРЕСТЪПНО МЪЛЧИ. Пред Свищовлии. Гаври се с тях.
 С дейното участие на многократно употребената ТХ, каквато е казионната журнаГлиЗтика, с пионер/особено в случая/ "Дунавска ГъЗора".
 ЗАЩО И ДОКОГА ЩЕ ЛЪЖЕТЕ, ВМЕСТО ДА ПОТЪРСИТЕ ВАРИАНТ ЗА "ПРЕТВОРЯВАНЕ" на справедливото съдебно решение в конкретни действия?!
 Нали е в "името на Народа"?
 Че и ПЪРДИзборните си кампании започнахте някои.
 Но и те ще са тъй висящи, подобно на Общинарските лъжи и спекули с повдигнатия за пореден път въпрос за отменената такса "смет" и последиците от отмяната й.
 Едни от вас са въздигнали в свое знаме непреходният и велик пророк на Съвремието ни Алеко. Нищо, че с въртеливите си задници ровичкате болезнено Паметта за Щастливеца.
 Други дори и не са чували за него, но умело дописват повестите му за Бай Ганьо. И как прави избори.
 И, знаете ли?
 Ще дойде скоро моментът, в който преди, по време на - и след Изборите, Народът ще задава на всеки от вас само един въпрос: КАТО ВИ Е ВЪТРЕ, ЩЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА ПРЪДНЕТЕ?
 Важи май и за местните "независими" "медии".
 Да си знаете...
А, да...
 Коментарите по темата "Отменена такса "смет" на Община Свищов за 2017-та г." ще продължат с още по-голяма конкретика.
Понеже колегата Калин Костов обеща да се включи екзактно, в което не се и съмнявам, но нещо ми убягва тази негова нагласа...
 Калине, за много години, Момко!
 Бъклица ли чакаш?
 А на Вас, Свищовлии, и семействата Ви, желая крепко здраве, абсолютно необходимо за стоицизма в следващите 7-8 месеца!
С гняв, омерзение и скорошно продължение: Игнат Петров Папазов - юрист и преподавател в СА"Д. А. Ценов"- гр. Свищов

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/