Общината готова за зимата

#
06 Nov 2018

Заместник-кметът Бедри Алиев представи пред медиите наличната снeгопочистваща техника, която ще е на разположение през зимния сезон. Това са четири автомобила и един челен товарач, които са преминали технически преглед и са оборудвани с всичко необходимо, за да посрещнат изпитанията на зимата. Закупени са 200 тона сол, които са доказано ефективни при обезледяването на пътните участъци.

Бедри Алиев информира, че приоритет по време на зимното почистване ще бъдат обществените и общински сгради – болницата, училищата, полицията, пожарната и др. След това са главните пътни артерии и подходите към града. ОП „Чистота – Свищов“ ще има ангажимент за почистването и на междуселските участъци от общо 104.5 км, които също са общинска пътна мрежа.

На въпрос относно почистването на тротоарите Бедри Алиев заяви, че през зимния сезон се наемат допълнително 20 служители, които работят денонощно на 8 часови смени. Подготвени са и 2 роторни машини, но за решаването на този проблем е необходимо и съдействието на гражданите.

 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK