Общината чака да се повтори трагедията в Козловец и реши проблема с кучетата

06 Nov 2018

Дълго време Актуално Свищов не повдигаше темата „бездомни кучета”. Едно, общинските тролове и мишоците на общинска хранилка, шетащи из социалната мрежа, да не ни обвиняват в черногледство. Второ,  надявахме се в мръсно-бялата къща да се размърдат и направят нещо!
Е, чудеса не стават. Настоящото управление реагира и се заедейства единствено след публикация със заглавие „Символи на /не/кадърността на Генчо и Ко”. В останалото време управниците ни се изживяват на Нарцис, обичат да се бият гордо в гърди и посрещат видни гости...
Въпросът „бездомни кучета” за тях не съществува! Засега, защото още в Свищов не се е случила трагедията от Козловец от преди почти две години. Е, тогава ще е ясно колко е кадърно това управление. Но и много късно.
Резонни са въпросите -  Кога Свищов ще има отново общински кучкарник? Има ли назначени на щат служители в кучкарника към момента и получават ли заплата, а не вършат нищо, защото няма такъв? Ако пък случайно е възобновил работата си, без пресцентъра на Общината да бие тъпана, защо в града на 100-те първи неща волно се движат глутници бездомни кучета?
Александър ШАБОВ

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK