Община Ценово предостави автомобил на полицията

Преглеждания: 207 #
10 Nov 2020

Полицейското присъствие в малките населени места на община Ценово осезателно ще се увеличи, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Това стана възможно след като общинската администрация в Ценово предостави лек автомобил на Районното управление на МВР в Бяла. Срокът за безвъзмездно ползване на машината от служителите на реда е за период от десет години. Дареният автомобил „Опел Астра“ е втора употреба, но е в много добро техническо състояние. Решението беше гласувано единодушно от местните парламентаристи по време на последното заседание на Общинския съвет.
Искането до кмета на община Ценово д-р Петър Петров беше отправено от директора на Областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Теодор Атанасов. Според него все повече е наложително полицейското присъствие в малките населени места както за превантивен контрол така и при необходимост от намеса в случай на създадена ситуация. Служителите на реда вече ще са обезпечени и ще могат да отговорят на призива за по-голяма близост до хората от малките населени места.
Автомобилът е дарен на община Ценово от семейство Горанови от село Беляново.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!