Образува се пясъчен остров срещу пристанището

Преглеждания: 22 #
23 Sep 2018

МАЛОВОДИЕТО ПО РЕКА ДУНАВ ДОВЕДЕ ДО ОБРАЗУВАНЕТО НА ПЯСЪЧEН ОСТРОВ ПРИ СВИЩОВ, видя Актуално Свищов. Островът срещу свищовското пристанище има стотина метра дължина и десетина метра ширина.
НИСКОТО НИВО НА ГОЛЯМАТА РЕКА Е ПРИЧИНА ЗА ОБРАЗУВАНЕТО НА ОСЕМ ПРАГА. Корабите трябва да преминават с намален товар, за да не заседнат.
Най-критично от гледна точка на най-малка дълбочина към момента е ситуацията в Попина, там се намира и специализираният кораб на Агенцията за проучване и поддържане на Дунав. ППД, търсят оптимална дълбочина и евентуална промяна на корабоплавателния път. “
40 сантиметра е речното ниво тази сутрин след спадане от пет сантиметра. Оаква се тенденцията за понижение да се запази и следващите дни.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!