Обмислят група за натиск под надслов „Бъдеще за Свищов” /Допълнена/

Преглеждания: 20 #
12 Sep 2018

 

ГРУПА ЕНТУСИАСТИ ОБСЪДИ ТАЗИ ВЕЧЕР СЪЗДАВАНЕТО НА ГРУПА ЗА НАТИСК ПОД РАБОТНОТО НАЗВАНИЕ „БЪДЕЩЕ ЗА СВИЩОВ”, стана очевидец Актуално Свищов. Близо 50 човека, с различни политически идеи и от различни поколения, повече от два часа бяха заедно обединени от идеята родното им място да се възроди и в него да започне да става нещо положително. Най-важното е, че се разбраха да имат и следваща среща след седмица.
Формата - гражданско сдружение, платформа или движение ще се изяснява на следваща среща в същия работен формат, рзбраха се още присъстващите. Целта е гражданите, които са суверен на властта, да имат реално думата в управлението и да се чува и тяхното мнение при вземане на важните за Свищов решения. Не както е сега решенията да се вземат в името на хората от изпразнен от съдържание и смисъл Общински съвет и съветници, които не знаят какво гласуват.
Представена бе и идеята бъдещата структура да се яви Общински съвет в сянка, която да представя своите виждания и решения по конкретните проблеми на Свищов и населените места. За целта ще бъде обсъдено създаването на работни групи, които да представят алтернативни проекто-решения. При изготвянето им ще се търси и мнението на широк кръг от гражданите.
Трима професори и преподаватели от Академията, педагози, бизнесмени, представители на граждански неправителствени организации и хора със собствено мнение присъстваха на първата сбирка. Обещаха си следващата да е отново в сряда - 19 септември от 18,30 часа в Културно-развлекателен център „Марико".
Александър ШАБОВ

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/