Областният показа жълт картон на Общината заради решение за „Академик”

#
21 Oct 2018

Областният управител проф. д-р Любомира Попова показа жълт картон на Общината, връщайки решение на местния парламент, касаещо ОФК „Академик”, научи Актуално Свищов.
Проф. Попова връща като незаконосъобразно решение № 933 от 27 септември тази година. В мотивите си областният пише, че решението е прието в нарушение на нормите на Закона за физическото възпитание и спорта и Правилника за неговото прилагане.
С решението от преди месец свищовските нотабили предоставиха за безвъзмездно ползване „Градски стадион „Академик” на ОФК „Академик” за срок от пет години. Областният управител, който е педагог по образование, но има по-читави юристи от общинските, констатира, че има три възможности за отдаване на стадиона по смисъла на член 72 от Правилника за прилагане на спортния закон - отдаване под наем, предоставяне за безвъзмездно ползване и отдаване на концесия. Това е в правомощията на кмета на Общината, а Общинския съвет само определя списък с обектите, с които да се разпорежда кмета. Очаква се върнатото незаконосъобразно решение да бъде гледано отново на заседанието на ОбС-Свищов на 25 октомври.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK