Няколко хиляди за представителни на Genjo Genjev!

Преглеждания: 705 #
29 Jan 2020

След като кмета Genjo Genjev пожела и получи заплата колкото Йорданка Фандъкова, Личност на 2019 година ще получи и допълнителен бонус, научи Актуално Свищов. Управникът на града на Щастливеца ще има представителни разходи в размер на няколко хиляди лева през 2020 година. Подпечатването на височайшата воля ще бъде факт утре, когато гумения печат, т. нар. ОбС-Свищов ще утвърди Бюджет 2020.
Някъде между другото в проекта за решение е записано: „Одобрява лимит на Кмета на общината за представителни разходи, в съответствие с чл. 89 ал.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 година в размер на 2 процента от общия годишен размер на разходите за издръжка на дейност 122 „Общинска администрация“.
Без бели пари за черни дни няма да остане и шефа на гумения печат. Неговите подопечни ще подпечатат следния текст: „Одобрява лимит на Общински съвет – Свищов за представителни разходи, в съответствие с чл. 89 ал.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 година в размер на 1 процент от общия годишен размер на разходите за издръжка на дейност 122 „Общинска администрация“.
Проучване на Актуално Свищов установи, че никой от т.нар. общински съветници представители на опозицията в гумения печат си нямат и хабер какъв е размера на въпросния параграф!? Дано все пак знаят, че утре от 15 часа ще подпечатват кметските мераци за януари. При отсъствие няма да получат пълен размер на заплатата си като гумени печати...

Снимка: Архив Genjo Genjev посреща Благодатния огън

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в Зимнич - снимки: George Opayna /ГАЛЕРИЯ/