Нуждаещ се получи кубик дърва след инициатива в мрежата!

#
12 Nov 2018

Ден преди чувствителното застудяване ентусиасти от социалната мрежа доставиха дърва за огрев на нуждаещ се свищовлия. Инициаторът, Радослав Йорданов, публикува в мрежата: Дървата занесени. При пренасянето и подреждането помогнаха момците от  ДУКС Антика - Алексей Аданцов и Мутлу Сюнетчи. Събрахме 85 лв. Платени са 80 лв. за кубик акация, останалите 5 лв. дадох на Михаил (човекът, за когото взехме дървата). Благодари на всички от сърце!”
Актуално Свищов припомня: В социалната мрежа ентусиасти иницишрохо събрането на пари за дърва и осигуряване на зимното отопление на нуждаещ се.
 Добрата инициатива се зароди в групата СЪБИТИЯ, ПРОБЛЕМИ И ПРОТЕСТИ В СВИЩОВ. Неин инициатор стана Радослав Йорданов, който публикува в групата:
 „Човекът се казва Михаил Симеонов Ангелов. Адресът му е ул. "Вежен", барака 10А. Мисля няма нищо против да ги споделя тук. Има проблем с едната ръка и единия крак. Възрастен е. Не намира работа, а опитва да върши едно-друго. Добър и кротък човек. Накратко - можем ли да му помогнем с отоплението за зимата? Не става въпрос за нещо голямо. Кубик дърва. Не съм търсил инфо, но мисля струват 80 лв. Нямам спомен да сме правили нещо такова в тази група. Мисля не пречи да правим такива малки добрини. Ако има желаещи да се включат, аз ще съм лицето за контакт. Комуникация тук... Събраните средства веднага ще обявявам тук. Харесвам да са ясни и прозрачни нещата. Знам, че има хора, които не искат да се вижда името им сред помагащите. Тях ще изписвам като "анонимен дарител". Град на дарителите сме, казват..
 Представям си го да стане бързичко, зимата идва...”
И доброто вече е факт!

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK