Новините на 2020 година - такива, каквито са!

30 Dec 2020 384

В последния месец на 2020 година, Актуално Свищов ще направи кратък обзор на най-четеното в новинарския сайт като ви припомни 10-те най-вълнуващи теми, които вие подредихте според интереса, който сте проявили към тях.

На 10-та позиция сред най-четените статии е обръщението на Станимира Ницова, което тя направи през май 2020 година, за да благодари на всички онези свищовлии, които застанаха зад нея в борбата и с рака и от лична, тя се превърна в обща. Близо година след като тя намери сили, за да изкаже своята благодарност се оказва, че читателите на Актуално Свищов все още продължават да се интересуват от съдбата на младата майка. Доказателство за това, е че вие читателите сте и отредили десетото място в ТОП 10 на най-четените новини за 2020 година. Към момента борбата на Станимира продължава и демонстрира един силен дух и амбицията и да живее.

Деветата позиция, е свързана с приближените до Общината фирми, около които все още витае гъста мъгла и не е сигурно чии интереси защитава общинската администрация. Новината се появи през август 2020 година, а по темата работеха Александър Шабов и Радослав Йорданов.

Свищовци за пореден път показаха своята съпричастност и според броя на четенията на осмо място поставяте новината за младото момче, което през лятото пострада при тежка катастрофа в околията на село Масларево и бе необходимо спешно да се намери необходимото количество кръв, което успя да се случи в рамките на 24 часа. В момента Дидо, както го наричат неговите близки се чувства добре и продължава живота си напред.

Читателите на Актуално Свищов се вълнуват и от добрата новина. На 7-ма позиция според броя на четенията поставяте една от най-вълнуващите теми за 2020 година - COVID-19 и това, че в средата на месец март все още не е имало заразени от коварния вирус. Това за съжаление по-късно през годината не остава така, но би било прекалено нереално, ако пандемията не бе стигнала и до Свищов.

Шестата позиция е свързана със загубата на един от най-добрите медици на територията на Свищов - кончината на Д-р Лилия Иванова, която ни напусна малко преди коледните празници.

В ТОП 5 на най-четените новини на сайта на Актуално Свищов е и това, че терена на старата болница е обявен от СА "Д.А.Ценов" за продажба, което породи негодувание от страна на наемателите на част от терена, върху който те извършват своята търговска дейност. Срока, който им е даден да освободят заетите площи е средата на месец януари 2020 г.

Четвъртото място се заема от тема свързана безотговорното стопанисване на един от обектите, от които Община Свищов очакваше да генерира приходи от туристическа дейност. И към момента възстановката на римския град Нове не генерира очакваните в общинската хазна приходи, което може би е довело и до изоставянето на част от проучените вече терени.

Бронзовия медал според брой четения се заема от една трагедия, която се случи през юли 2020 година, когато в заведение в покрайнините на града почина човек в резултат на сбиване.

Призовото второ място се заема от разказа на пациент, който споделя преживяното от него по време на престоя си в свищовската болница, където е настанен и диагностициран с COVID-19.

На челната позиция в ТОП 10 на най-четените новини за 2020 година на сайта на Актуално Свищов е на историческа тематика и е свързана с честването на годишнина от създаването на ПДТГ "Димитър Хадживасилев". Определено екипа на новинарския сайт остана изненадан, че първа позиция е заета от тема с исторически характер и не от някоя от актуалните събития на изминаващата година.

И през 2021 година Актуално Свищов ще се стреми да представя новините от града на Щастливеца такива, каквито са.

По темата работи: Мирослав Василев

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

В света на птиците, снимки на Дамян ПЕТКОВ