Николай Станев - надеждата на леката атлетика в Свищов

Преглеждания: 453 #
15 Nov 2020

18-годишният Николай Станев, потомствен спортист, е надеждата за възраждане на лекоатлетическата школа в Свищов. Това коментира пред Актуално Свищов, Иван Гърчев, три пъти майстор на спорта.

Гледал съм негови тренировки във Велико Търново, където вече е студент в университета и съм впечатлен. По всичко, структура и движения, напомня един друг свищовски лекоатлет – Петър Петров, финалист на олимпиадата в Монреал 1976 г. и трети на олимпиадата в Москва през 1980 година.

Момчето тази година е медалист на държавното за юноши, старша възраст и направи много добър дебют при мъжете. Ако не се подаде на пороците сред младите – наркотици и алкохол, бъдещето е пред него, категоричен е Иван Гърчев.

Младият спортист е първи курс студент във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и върви по стъпките на своя дядо и треньор – Николай Станчев. Той е помощник на треньора и легенда в леката атлетика Желю Замфиров и преподавател по физическо възпитание в някогашния Колеж.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!