Никола Тодоров със злато на турнир за ветерани по плуване в Румъния

Преглеждания: 39 #
02 Mar 2019

Свищовлията Никола Тодоров завоюва три златни медала по плуване на турнир за ветерани, научи Актуално Свищов. Надпреварата се проведе преди дни в Плоещ, Румъния. В града се проведе Четвъртия международен турнир по плуване за ветерани. Той бе организиран от тамошната Община със съдействието на местни фирми спонсори, съпричастни със заниманията и състезателните изяви на спортисти в зряла възраст, чиито цели са здравето и повишената им работоспособност. В турнира участваха състезатели от България, Гърция и Румъния.
Програмата включваше одобрени от Международната федерация по плуване дисциплини - 50 м от всички стилове, 100 м свободен стил, 100 м съчетано плуване и за първи път - 200 м съчетано плуване, както и специфичната за Румъния отборна щафета по 25 м под вода. За отбелязване е, че в Румъния няма организирано ветеранско плуване в национален мащаб, както в България, и турнирите - колкото и да са добре организирани и силни като резултати, са въпрос на локална /местна/ организация. Допреди 4-5 години в Румъния се провеждаха поне 45 ветерански плувни състезания годишно /почти всяка седмица!/. През 2019 г. в северната ни съседка ще се проведат около 10 състезания, но само на нови басейни, построени или обновени в последните пет години.
Състезателите са поканени за участие в още редица международни стартове, като следващите са - отново в Румъния /Брашов/, Гърция /Серес/, Испания /Гран Канария/, в открития шампионат на Румъния /Решица/, световното първенство за ветерани-плувци в Южна Корея.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/