Независимостта изисква висока цена

Преглеждания: 85 #
22 Sep 2020

Независимостта на България честваме днес. Когато от васална  ставаме независима държава. Важно събитие, което ни напомня, че за свободата и независимостта се водят битки и се работи дългосрочно. И най-важното - не се поднасят на тепсия.
Днес ние не сме независими. Днес Родината ни отново е васална държава с много господари. Чужди експлоататори изнасят природните ни богатства срещу стотинки, а българите са като роби и евтина работна ръка в предприятията на "инвеститорите". Днес България не може да води самостоятелна политика, защото продажните ни политици обвързаха Родината ни със зависимости, за да постигнат лично благополучие.
Днес българите се питаме за цената на свободата и независимостта. А те струват много скъпо - комфорта ни, спокойствието ни, работата ни, дори понякога и живота ни. Но цената си струва. Защото за мен логото на България трябва да бъде: "Свобода или смърт!". Без свобода всичко губи значението си.
Днес трява да покажем отново, че заслужаваме свобода и независимост. Отново трябва да водим битки, този път с умовете на другите българи - примирени или доволни от личната си уютна кочинка. Трябва да си припомним заветите на Левски за чиста и свята република и да си спомним саможертвите на тези, върху чиито кости е изградена свободна и независима България, която ние продадохме - някои с предателство, други - с мълчание и безучастност.
И затова днес отново ще кажа: "Свобода или смърт!". България над всичко и свободата като основна национална ценност. Свободата сами да определяме бъдещето си, свободата да се управляваме сами, а не чрез чужди пионки, поставени от великите сили, за да обслужват техните интереси. Свобода от престъпниците. Свобода да мислим и говорим, каквото искаме. Свобода да решаваме бъдещето на децата си. Свобода да заявим на политиците :"Мутри-вън!".
Да живее свободата и свободна и независима България! За които първо трябва да се преборим!
Елена ГУНЧЕВА

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Зазоряване