“Не” на страха!

#
21 Mar 2021 394

Гласуването по време на Ковид е точно толкова опасно, колкото и да влезете в съседния магазин, за да си купите хляб. Това заяви в Долна Оряховица Явор Божанков, който е водач на листата на “БСП за България” във Великотърновска област. Пред него местните хора споделиха, че са притеснени от новото затягане на противоепидемичните мерки. “При добра дисциплина и спазване на ограниченията за дистанция и лична хигиена ще успеем да се противопоставим на страха. Убеден съм в това!”, каза 31-годишният юрист.

След въвеждането на първите мерки срещу разпространението на вируса в България все още няма ясни критерии за тях. И в момента управляващите не знаят на какъв принцип отварят и затварят училища, заведения и магазини, обобщи Божанков. "За 10 болни през миналия март цялата страна беше бликирана, а всичко - затворено. Преди Коледа - при близо 100 хил. активни случая, останаха да работят "Джъмбо" и други търговски вериги. Докога всички ние трябва да сме жертва на организационната немощ и пълна управленска некомпетентност на ГЕРБ? Отдавна трябваше да са ясни правилата на битката с Ковид-19: При 500 заразени на ден затваряме МОЛ-овете, при 1000 - ресторантите, при 1500 - училищата... Вместо това министър-председателят казва "отваряме", здравният министър "ще видим"... В резултат - несигурност, недоверие и страх", допълни Божанков.

Не се страхувай: гласувай на 04. 04. с номер 4!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

В света на птиците, снимки на Дамян ПЕТКОВ