Национални награди за свищовската поетеса Стефания Цанкова

#
31 Oct 2018

Поетесата Стефания Цанкова бе удостоена с първа награда  в Деветия поетичен конкурс „Доброглед-2018”, организиран от Община Димово и читалище ”Паисий Хилендарски-1927”, предаде Кабелна телевизия "Видеосат". Журито в състав-Мария Бегова, Атанас Капралов и Ники Комедвенска отличиха нейното стихотворение "Необратима”.
Наградата-плакет и парична сума  й бе връчена на тържествена церемония от председателя на димовското читалище Наташа Трайкова. На събитието присъстваха представители на община Димово, Видин, творци и приятели на изящното изкуство от цялата страна. Поетесата получи и картина от видинския художник Любомир Качков.
Творчеството на Стефания бе представено от дъщеря й Лилиана Анатолиева, която прочете отличеното стихотворение.
Домакините бяха предвидили и разходка на наградените творци до Белоградчишките скали.
Освен това свищовската авторка бе отличена и в Деветия конкурс за учени-поети,организиран от Софийски университет „Св.Климент Охридски”, Нов Български университет и Съюза на учените в България.  Цикъл нейни творби са включени в сборника „Стъпки 9”, като изданието се реализира по проект за Европейска нощ на учените, финансиран от Европейски съюз  по дейностите „Мария Склодовска Кюри” на програма „Хоризонт 2020”.
Преди броени месеци Стефания издаде 20-тата си поред поетична книга - „Благословена с обич”, която е факт благодарение на свищовски спомоществователи.
Наскоро тя получи награда от Културно- просветните дружества „Ереван” за литературен принос в добросъседските отношения между България и Армения.
Работи като учител по литература, като същевременно ръководи своята младежка школа по творческо писане „Златен Търновград”.

 

 

пред Извикано

Общината фалира: вместо нов транспортен план - забраняват паркирането в центъра! В края на най-безличния Общински съвет, по-правилно е да се нарича Восъчен театър или Восъчно позорище, т.нар. съветници са на път да вземат поредното си недомислено решение. 

Официална страница на FACEBOOK