Наградиха първенците в математическото състезание „В памет на Виктор Маринов“

Преглеждания: 28 #
21 May 2019

В Актовата зала на СУ „Николай Катранов“ се състоя церемония за награждаването на най-добре представилите се участници в Националното математическо състезание „В памет на Виктор Маринов“, което тази година се проведе на 3 май, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
Състезанието е включено в календара на Съюза на математиците в България. То е посветено на Виктор Николаев Маринов и всички деца, трагично загинали на 4 април 2004 г. в река Лим. В него участваха общо 83-ма седмокласници от СУ „Николай Катранов“, СУ „Димитър Благоев“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Овча могила.
По традиция в изпитните материали на надпреварата бяха включени задачи във формата на националното външно оценяване по математика.
Работите на учнците бяха проверени от комисия в състав: старши учителите Татяна Велизарова и Милена Николаева от училище „Николай Катранов“. Съгласно решението на комисията 15 ученици бяха отличени за постигнати резултати.
С най-висок брой точки в състезанието се представи Красимир Деянов Кръстев от СУ „Николай Катранов“, следван от Ивайло Венциславов Василев от същото училище. Двамата ученици са на първо място, заедно с още двама седмокласници - Юлияна Деянова Йорданова от училище „Димитър Благоев“ и Александър Пламенов Златанов от училище „Николай Катранов“.
На второ място комисията класира Дарина Валева Тимотеева и Мартина Владимирова Петрова от училище „Димитър Благоев“, и Иван Иванов Мочков, Александър Димитров Пантелеев и Ивет Цветанова Цонева от училище „Николай Катранов“.
На трето място са Александра Дойчинова Станчева от СУ „Николай Катранов“ и седмокласниците Александра Радостинова Радева, Ива Петрова Петрова, Кристина Красимирова Александрова, Божидар Тодоров Матеев, и Цветомира Цветанова Евтимова от СУ „Димитър Благоев“.
Призьорите получиха предметни награди, осигурени от семейството на Виктор и грамоти, подготвени от председателя на Съюза на математиците в България - секция Свищов: доц. д-р Маргарита Шопова. На всички участници бяха връчени сертификати. На трите участвали училища бяха връчени паметните плакети на състезанието.
 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!