Над три пъти е увеличен финансовият ресурс на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – гр. Свищов за 2019 година

Преглеждания: 16 #
06 Mar 2019

Актуално Свищов публикува без редакторска намеса текст на пресцентъра на Общината. Ако искайте вярвайте!
      
      След редица срещи на кмета на Свищов Генчо Генчев с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и съдействието на народния представител Цветан Цветанов, Общината успя да защити интересите на свищовското лечебно заведение и да осигури финансов ресурс за нормалното му функциониране.
Във връзка с промените в Закона за лечебните заведения, влезли в сила от 01.01.2019 г. и Наредбата за субсидиране, МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – гр. Свищов е с увеличен финансов ресурс за 2019 година. Общият размер на субсидията, определена за свищовското болнично заведение е в размер на 469 000 лв., което е над три пъти повече от миналогодишната субсидия, която е била в размер на 144 717 лв.
Предвиденото увеличение ще допринесе значително за нормалното функциониране на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ и е част от проекта на Наредбата за субсидиране, касаеща общинските лечебни заведения, които се намират в труднодостъпни и/ или отдалечени райони на страната, за осъществяване на дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване.
   Припомняме, че първите резултати от срещите на кмета Генчев с министър Ананиев и председателя на надзорния съвет на НЗОК Жени Начева бяха на лице още през ноември 2018, когато лимитът на лечебното заведение беше повишен с 40 хиляди лева. Още тогава бяха обсъдени новите предизвикателства, пред които е изправена МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – гр. Свищов с бюджет 2019 и бяха набелязани мерките, с които да се подобри дейността на свищовската болница.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/