Над 30 производители от региона са заявили участие в „Есенен фермерски пазар - Свищов”

Преглеждания: 93 #
03 Oct 2018

Над 30 местни производители от региона, както и  биопроизводители на качествени и здравословни продукти са заявили участие във Второто издание на „Есенен фермерски пазар - Свищов”. Това заяви в интервю за Актуално Свищов доц. Марина Николова, ръководител на катедра „Аграрна икономика” и на магистърска програма „Агробизнес“ в СА „Д.А. Ценов”.
„Участниците в есенния фермерски пазар през тази година ще представят за всички присъстващи възможността да дегустират и да си закупят биопродукти и продукти от конвенционалното производство на малки земеделски стопанства. Ще бъде представена пъстра палитра от млечни и пчелни продукти (сирене, мляко, кашкавал, мед, прополис, пчелен прашец и др.), плодове (ябълки, круши, арония) и зеленчуци (картофи, лук, моркови, зеле), сурови ядки (орехи, лешник), домашно приготвени сладка, лютеница, ракия, подправки, биопродукти (био вино, биологични билки, ядки, тахани и халва, дюли, био оцет и др.) и др. За първи път ще бъдат представени и разнообразни билкови мехлеми.
Мога да обобщя, че в сравнение с първото изложение не само участниците са по-голям брой, но и представените продукти са с по-богата гама – над 50 вида продукта”, коментира доц. Николова.
Пълният текст на интервюто очаквайте по-късно на страниците на Актуално Свищов.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Държава в кататония

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Толкова ли сме богати, че "хвърлихме" 70 000 на вятъра?