Над 120 изпълнители участват в „Звездици за Лора”

Преглеждания: 31 #
05 Apr 2019

В продължение на три дни в Свищов се провежда петнадесетото издание на националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора”. Над 120 изпълнители от цялата страна показват своите възможности пред жури с председател Маргарита Хранова и членове: певицата Мими Иванова, Етиен Леви – певец и вокален педагог, Мая Райкова – продуцент на поп и джаз музика в БНР, Кристина Иванова и Траян Костов – носители на Гранд при на конкурса и Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство” в община Свищов.
Официалното откриване бе тази вечер в салона на Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856”.
В конкурса участват индивидуални изпълнители до 19 години, разпределени в пет възрастови групи. Те представят две песни – една българска и една по избор.
Всички участници получават диплом и медал за участие. Във всяка възрастова група се присъжда първа, втора и трета награда – диплом и плакет-статуетка.
Утре конкурсната програма започва в 9.30 часа и приключва 21.30. В неделя, 7 април, от 17 часа е галаконцертът и връчването на наградите на отличените.
Организатори на конкурса са бащата на Лора – Илиян Николов, община Свищов, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856” и фондация „Ангели от Лим”.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/