Над 120 изпълнители участват в „Звездици за Лора”

#
05 Apr 2019

В продължение на три дни в Свищов се провежда петнадесетото издание на националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора”. Над 120 изпълнители от цялата страна показват своите възможности пред жури с председател Маргарита Хранова и членове: певицата Мими Иванова, Етиен Леви – певец и вокален педагог, Мая Райкова – продуцент на поп и джаз музика в БНР, Кристина Иванова и Траян Костов – носители на Гранд при на конкурса и Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство” в община Свищов.
Официалното откриване бе тази вечер в салона на Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856”.
В конкурса участват индивидуални изпълнители до 19 години, разпределени в пет възрастови групи. Те представят две песни – една българска и една по избор.
Всички участници получават диплом и медал за участие. Във всяка възрастова група се присъжда първа, втора и трета награда – диплом и плакет-статуетка.
Утре конкурсната програма започва в 9.30 часа и приключва 21.30. В неделя, 7 април, от 17 часа е галаконцертът и връчването на наградите на отличените.
Организатори на конкурса са бащата на Лора – Илиян Николов, община Свищов, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856” и фондация „Ангели от Лим”.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK