Млади доброволци подреждат книги в Ценово

Преглеждания: 102 #
28 Jul 2020

Библиотеката към Народно читалище „Христо Ботев“ в Ценово с всеки изминат ден придобива по-приветлив облик, съобщават за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. В продължение на няколко месеца в сградата се извършваше основен ремонт по проект „Красива България“. След като строителите приключиха и се изнесоха в помещенията започна акция по почистване и подреждане на инвентара. За да отвори по-скоро врати библиотеката, група от деца изявиха желание да помагат на читалищните работници. Младите доброволци под вещото ръководство и напътствия на читалищния секретар Веска Димитрова започнаха на подреждат книгите по лавиците. Макар и немного привлекателна, задачата се оказа доста интересна за любопитните тинейджъри. Момичетата и момчетата не само разлистваха книгите, но и с интерес отделяха внимание на отделни пасажи от творбите и ги четяха на глас. „Децата усетиха силата на книгите. Младите трябва да се научат да четат литературни произведения, да обичат книгата. Не бива да стоят по цял ден пред таблетите или телефоните. Интересно е, че децата откриват факти, които ги интересуват“, допълни Веска Димитрова.
По инициатива на младите доброволци в залата на библиотеката ще се обособи кът за четени на книги. Една от идеите на читалищното ръководство е през август да се проведе курс по готварство за деца.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

60-та година Нове открива нови тайни /СНИМКИ/