Министър Караниколов: Държавата беше абдикирала от образованието

#
29 Oct 2018

Последните 20 години държавата беше абдикирала от образованието. Това заяви Емил Караниколов, министър на икономиката. Той взе участие в к ръгла маса „Образование, бизнес, местна власт“, която се проведе в зала 1 на Общината, предаде репортер на Актуално Свищов. Караниколов бе категоричен, че без образование няма развитие на българската държава. Основна политика по думите му е инвестицията в децата, допълвайки че предстои кампания за инвестиране в дуалното образование.
Друга новина от кръглата маса е, че в Свищов отваря врата център, който експерти на Министерство на икономиката ще предоставят информация за възможностите за финансиране по различни програми. По думите на Караниколов това ще е и посредник между бизнеса, общинската власт и държавата. Центърът ще се помещава в бившия клуб на СДС в сградата на Финансов отдел на Общината. Първата негова проява ще бъде след 20 ноември, допълни още министър Караниколов.

 

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK