Министър Караниколов: Държавата беше абдикирала от образованието

Преглеждания: 19 #
29 Oct 2018

Последните 20 години държавата беше абдикирала от образованието. Това заяви Емил Караниколов, министър на икономиката. Той взе участие в к ръгла маса „Образование, бизнес, местна власт“, която се проведе в зала 1 на Общината, предаде репортер на Актуално Свищов. Караниколов бе категоричен, че без образование няма развитие на българската държава. Основна политика по думите му е инвестицията в децата, допълвайки че предстои кампания за инвестиране в дуалното образование.
Друга новина от кръглата маса е, че в Свищов отваря врата център, който експерти на Министерство на икономиката ще предоставят информация за възможностите за финансиране по различни програми. По думите на Караниколов това ще е и посредник между бизнеса, общинската власт и държавата. Центърът ще се помещава в бившия клуб на СДС в сградата на Финансов отдел на Общината. Първата негова проява ще бъде след 20 ноември, допълни още министър Караниколов.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!