Международния ден на приказката отбелязаха второкласници от СУ „Д. Благоев”

#
20 Mar 2019

По повод Международния ден на приказката учениците от II-ри „б“ клас на СУ „Д. Благоев” посетиха библиотеката при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови”, където организираха изложба със свои рисунки, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Под ръководството на Камелия Златанова - учител ЦДО, те рисуваха сцени от любими приказки, приказни герои и изготвяха табла с разказани в епизоди приказки.
Децата бяха любезно посрещнати от Веселина Спасова и Маргарита Колева, библиотекари в читалищната библиотека, които ги запознаха с историята на празника, прочетоха им легенда за създаването на българската държава, показаха им  илюстрации, подобни на тези, които те сами си бяха избрали да нарисуват и им пожелаха, един ден техните имена да стоят на кориците на книгите като художници. Учениците бяха провокирани да споделят какво ги е накарало да пресъздадат в рисунка определена приказка, да изкажат поуката от нея, да определят на кой герой искат да приличат. Международният ден на приказката е веднъж в годината, но удоволствието от четенето на приказките и споделянето им с децата може да е всеки ден.
Четенето на приказки е магично и необикновено нещо, което всяко дете заслужава. Те им помагат да се научат да разбират доброто и лошото,  развиват уменията им за критично мислене и обогатяват въображението им.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK