Международния ден на приказката отбелязаха второкласници от СУ „Д. Благоев”

Преглеждания: 20 #
20 Mar 2019

По повод Международния ден на приказката учениците от II-ри „б“ клас на СУ „Д. Благоев” посетиха библиотеката при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови”, където организираха изложба със свои рисунки, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Под ръководството на Камелия Златанова - учител ЦДО, те рисуваха сцени от любими приказки, приказни герои и изготвяха табла с разказани в епизоди приказки.
Децата бяха любезно посрещнати от Веселина Спасова и Маргарита Колева, библиотекари в читалищната библиотека, които ги запознаха с историята на празника, прочетоха им легенда за създаването на българската държава, показаха им  илюстрации, подобни на тези, които те сами си бяха избрали да нарисуват и им пожелаха, един ден техните имена да стоят на кориците на книгите като художници. Учениците бяха провокирани да споделят какво ги е накарало да пресъздадат в рисунка определена приказка, да изкажат поуката от нея, да определят на кой герой искат да приличат. Международният ден на приказката е веднъж в годината, но удоволствието от четенето на приказките и споделянето им с децата може да е всеки ден.
Четенето на приказки е магично и необикновено нещо, което всяко дете заслужава. Те им помагат да се научат да разбират доброто и лошото,  развиват уменията им за критично мислене и обогатяват въображението им.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK