Медицинските специалисти протестират в Свищов

#
21 Mar 2019

Протест на медицинските специалисти по здравни грижи, работещи в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович” ще се състои в Свищов днес, съобщиха за Актуално Свищов организаторите. Това става след депозирано писмо до управителя на лечебното заведение. Основните искания са: добри условия за достоен труд и адекватно заплащане за него. Специалисти излизат на протест в цялата страна за трети път. До този момент действията в Свищов бяха символични.
 Медицинските специалисти настояват да се промени статутът на лечебните заведения, те да не бъдат повече търговски дружества, да получават достатъчно пари, за да не се налага да работят на поне две места и чрез достойно заплащане да се привлекат млади специалисти, които в момента след завръщане бягат в чужбина. В момента в Свишов заплата им е 610 лева, уточняват организаторите.
Протестът е от 15 часа пред сградата на МБАЛ-Свищов. Организаторите се надяват да получат подкрепа и от всички свищовлии и ги приканват да присъстват днес след обяд пред главния вход на болницата.

 

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK