Медицинските специалисти протестират в Свищов

Преглеждания: 10 #
21 Mar 2019

Протест на медицинските специалисти по здравни грижи, работещи в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович” ще се състои в Свищов днес, съобщиха за Актуално Свищов организаторите. Това става след депозирано писмо до управителя на лечебното заведение. Основните искания са: добри условия за достоен труд и адекватно заплащане за него. Специалисти излизат на протест в цялата страна за трети път. До този момент действията в Свищов бяха символични.
 Медицинските специалисти настояват да се промени статутът на лечебните заведения, те да не бъдат повече търговски дружества, да получават достатъчно пари, за да не се налага да работят на поне две места и чрез достойно заплащане да се привлекат млади специалисти, които в момента след завръщане бягат в чужбина. В момента в Свишов заплата им е 610 лева, уточняват организаторите.
Протестът е от 15 часа пред сградата на МБАЛ-Свищов. Организаторите се надяват да получат подкрепа и от всички свищовлии и ги приканват да присъстват днес след обяд пред главния вход на болницата.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK