Медицинските специалисти излизат на протест

Преглеждания: 49 #
18 Mar 2019

Протест на медицинските специалисти по здравни грижи, работещи в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович” ще се състои в Свищов, съобщиха за Актуално Свищов организаторите. Те вече са депозирали писмо за намеренията си пред управителя на лечебното заведение. Протестът ще се проведе на 21 март, а основните искания са: добри условия за достоен труд и адекватно заплащане за него. Специалисти излизат на протест в цялата страна за трети път. До този момент действията в Свищов бяха символични.
 Медицинските специалисти настояват да се промени статутът на лечебните заведения, те да не бъдат повече търговски дружества, да получават достатъчно пари, за да не се налага да работят на поне две места и чрез достойно заплащане да се привлекат млади специалисти, които в момента след завръщане бягат в чужбина. В момента в Свишов заплата им е 610 лева, уточняват организаторите.
Протестът ще се проведе от 15 часа в четвъртък пред сградата на МБАЛ-Свищов. Организаторите се надяват да получат подкрепа и от всички свищовлии и ги приканват да присъстват на 21 март в пред главния вход на болницата.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!