Медицинските специалисти излизат на протест

#
18 Mar 2019

Протест на медицинските специалисти по здравни грижи, работещи в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович” ще се състои в Свищов, съобщиха за Актуално Свищов организаторите. Те вече са депозирали писмо за намеренията си пред управителя на лечебното заведение. Протестът ще се проведе на 21 март, а основните искания са: добри условия за достоен труд и адекватно заплащане за него. Специалисти излизат на протест в цялата страна за трети път. До този момент действията в Свищов бяха символични.
 Медицинските специалисти настояват да се промени статутът на лечебните заведения, те да не бъдат повече търговски дружества, да получават достатъчно пари, за да не се налага да работят на поне две места и чрез достойно заплащане да се привлекат млади специалисти, които в момента след завръщане бягат в чужбина. В момента в Свишов заплата им е 610 лева, уточняват организаторите.
Протестът ще се проведе от 15 часа в четвъртък пред сградата на МБАЛ-Свищов. Организаторите се надяват да получат подкрепа и от всички свищовлии и ги приканват да присъстват на 21 март в пред главния вход на болницата.

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK