Медик: Паниката превръща Спешното отделение в гнездо на зараза, а не на лечение!

Преглеждания: 405 #
16 Mar 2020

Господа управляващи, не ви искам подаянието от 1000 лева върху заплатата!
Те няма да ми стигнат да купя лекарства за близките си, които рискувам да разболея след всяко дежурство. Няма да ми стигнат и да се излекувам след остатъчната фиброза на белия дроб като прекарам интерстициалната пневмония. Няма да стигнат и за погребението ми, ако загубя битката с корона вируса като пациент.

За бога, спрете да насаждате страх и паника в този народ, който буквално полудя. Изпразниха аптеките и ни оставиха без предпазни средства и варианти да ги лекуваме. Без рецепти се изкупиха антибиотиците и антивирусните препарати. Полуграмотни хора или интернет обучени интелектуалци си самоназначават лечение без повод и го провеждат по опасен начин. Обсадиха спешните отделения с паник атаки по типа на пристъпен задух и сърцебиене. Извиват ни ръцете да им предписваме лечение от което не се нуждаят. С това сме свикнали, но опасното е, че там в Спешното се смесват с истински болни пациенти, някои от които с грип и COVID-19. Превръщаме се в гнездо на зараза, а не на лечение.
Искам правилa, за да разпознавам бързо болестта COVID-19. Разяснението, че има подобни на грип симптоми само ме обърква! На път сме да превърнем всички болници в инфекциозни вместо да насочваме инфекциозно болните по предназначение.
 Искам да имам изолатор, където да преглеждам всички фебрилни пациенти и да не допускам нови пациенти, да се заразяват в Спешното ми отделение.
 Искам достатъчно защитно облекло, и някой да ме научи как и кога да го обличам и събличам безопасно, за да не се разболея и занеса вируса в дома си.
 Искам достатъчно консумативи и лекарства, за да не застрашавам, разболявам или губя пациентите си, поради липса на дезифектант или антивирусни медикаменти!
 Искам ежедневна информация на български език за това как да диагностицирам, как да лекувам, как да оцелявам. Всички се учим в движение, но аз чета само взаимно изключващи се заповеди и изпълнявам задълженията си в абсурдни и застрашаващи мен и пациентите ми условия!
 Безпомощна съм!
С уважение д-р Десислава КАТАЛИЕВА
специалист по спешна медицина и МБС

Бел. ред. Материалът е взет от социалната мрежа, заглавието е редакционно.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Снегът пак изненада експертите на "Цанко Церовски" 2 /СНИМКИ/