Майкрософт призна уменията на ученици от Търговската гимназия

Преглеждания: 107 #
16 Apr 2019

За поредна година шестима ученици на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ положиха успешно сертификационен изпит пред световния гигант Майкрософт и заслужиха името „Майкрософт офис специалист“, съобщи за Актуално Свищов Румяна Иванова, директор на най-старата професионална гимназия в България. Те избраха да защитят знанията си на Excel 2016 – програма, за която имат изградена стабилна основа от часовете по „Икономическа информатика“.  Изпитът се провежда на английски език и съдържа 35 практически казуса, които трябва да се решат в рамките на 50 минути. Учениците извършиха  усилена подготовка под ръководството на Теодора Спасова и трудът им се увенчаха с успех. Така Александра Асенова, Валентин Ангелов, Десислава Русева, Любен Георгиев, Микаела Михайлова и Силвия Александрова, всички те от ХI А клас, спец. „Икономическа информатика“, вече имат още един голям плюс към своето професионално портфолио.
Учебните материали и сертификацията са част от проекта „Кариера в информационните технологии“ на Сдружението на възпитаниците на Стопански факултет на Софийския университет", по който ПДТГ участва като партньор от няколко години и така учениците от Търговското училище имат възможност да се явяват безплатно на сертификационни изпити пред световни компютърни гиганти като Adobe, Microsoft и др. В същата връзка са осигурени и кодове за достъп до платформата KARIERATAMI, която на базата на изкуствен интелект и подходящо задавани въпроси, връща най-подходящите за даден човек бъдещи професии. Кариерното ориентиране на учениците е второто направление, в което Стопански факултет партнира на ПДТГ „Д. Хадживасилев“.
„Работата по проекта за сертификация продължава, за да отваря широко вратите на възможностите пред бъдещите възпитаници на ПДТГ”, коментира директорът на Търговската гимназия.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Символи на /не/кадърното управление на Генчев и Компания