Мартин от Караманово с първа награда за сурвакница

Преглеждания: 76 #
05 Jan 2021

Шестгодишният Мартин Тодоров от Караманово спечели първо място в национален конкурс за сурвакници, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Проявата традиционно се организира от Народно читалище „Развитие“ във Велики Преслав. Изработеният от момчето коледен символ успя да събере близо 900 харесвания в онлайн гласуването.

В конкурса се включиха 106 участници от цялата страна. За първи път бяха представени и сурвакници от българи, живеещи в чужбина. От читалището в Караманово участвахме с четири сурвачки, но успехът споходи само Мартин“, уточни читалищният секретар Петя Герасимова. Тя връчи грамотата и наградите на изявеното дете, пристигнали от старопрестолния град.

Мартин изключително много се зарадва на поредицата от книги „Българознайко“, които разказват и онагледяват характерни обичаи и традиции от различни райони на страната. Независимо че е само на шест години, Мартин не пропуска нито една изява на читалището в родното си село. Бъдещият първокласник отсега заявява, че и като порасне ще продължи да се занимава с историята на родния край.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов в снимки