Маратон на четенето събра малки големи деца в Караманово

#
02 Apr 2021 100

Малки и големи деца от Караманово отбелязаха Световния ден на детската книга – 2 април, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Те с голямо желание и ентусиазъм се включиха в маратон на четенето, организиран от Народно читалище „Светлина“. Четците се наслаждаваха не само на приказки от световно известни автори, но и от български творци„ В инициативата привлякохме не само ученици от всички класове, но и палавници от детската градина. Празникът беше отбелязан с четене на приказки от учителките. Съвсем естествено акцентът падна върху творбите на Ханс Кристиан Андерсен, който е роден на 2 април. В нашата страна празникът на детската книга се отбелязва от 1967 година“, уточни читалищният секретар Петя Герасимова.

Любовта към четенето и грамотността са от изключителна важност за децата, когато става дума за по-нататъшната им реализация и развитие, както и за пълноценното им вписване в средата, в която живеят. Инициативата за маратона на четеното беше подкрепена дори от млади родители. Любомира, майка на деветмесечната Пресияна, прочете приказката за Снежанка. Своеобразен рекордьор за прочетена най-дълга приказка се оказа Кристиян Георгиев. Той влезе в ролята на разказвач на „Огнивото“. Макар и при среща в онлайн формат всички участници в маратона единодушно стигнаха до извода, че за любимите приказки няма възрастова граница. За всички участници в маратона на четенето НЧ „Светлина“ в Караманово ще осигури подаръчни комплекти. Във фоайето на читалището в продължение на няколко дни ще бъде подредена изложба с най-популярните български народни приказки.

По инициатива на преподавателката Дария Илиева ученици от пети и шести клас подготвиха изложба с рисунки от любими герои от приказките. На отделно табло бяха изписани цитати от най-харесваните приказки и стихотворения.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

В света на птиците, снимки на Дамян ПЕТКОВ